Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles goed uitgerekend?

Welke bank moet de hypotheek gaan verstrekken?  
Want in Nederland houden zo’n 50 (!) geldverstrekkers zich bezig met het verstrekken van hypotheken. 

Hoe maak je dan de beste keuze?

Want allemaal hanteren ze hun eigen voorwaarden. En ze hebben ook nog eens allemaal hun eigen rentebeleid.

Ons voorstel? 
Het kan zó makkelijk zijn. Kijk maar hieronder.

Laat professionals je helpen de juiste bank en hypotheek te kiezen. Simpelweg omdat de verschillen te groot zijn.

Offerteaanvraag hypotheek

Wanneer je hieronder alle velden invult, kun je daarna op postcode een onafhankelijke hypotheekprofessional kiezen, die voor jou kan uitzoeken hoe jouw ideale hypotheek er uit zou moeten zien. En ook, bij welke geldgever die het beste aangevraagd zou kunnen worden.

Gewoon dóen. Want ze zijn volledig onafhankelijk! 

Rente alarm

Iedere zaterdag een overzicht van de meest actuele hypotheekrentes in je mailbox.

Wil je liever zelf aan de slag?

  1. Realiseer je dan wel, dat de onafhankelijke adviseurs allemaal volledig verantwoordelijk zijn voor de juiste keuzes! Ga je zelf aan de slag dan berust die verantwoordelijkheid bij jou.
  2. De eerste stap die je dan moet nemen is na te gaan wat fiscaal gezien het meest verstandig is. Want soms kan de rente van bepaalde hypotheekdelen niet (meer) aftrekbaar zijn. Hou daar rekening mee!
  3. Kies de hypotheekvorm. Annuïteit, lineair of een combinatie van die twee. Heb je nog een oude hypotheek met oude voorwaarden (oude lage rente, spaarhypotheek, beleggershypotheek e.d.)? Zoek dan met name naar de geldgevers die deze oude voorwaarden willen overnemen.
  4. Is de rente op dit moment erg laag, kies er dan voor de rente lang ‘vast’ te zetten. 30 jaar bijvoorbeeld. Dat geeft heel veel rust!
  5. Heb je opgroeiende kinderen, kies dan zelfs voor een zodanig lang rentecontract, dat je gedurende de dure ‘kinderperiode’ geen renteverhoging hoeft te verwachten.
  6. Kies een geldgever die jou toestaat jouw ‘lage’ rente mee te nemen naar een volgende woning. Dan weet je zeker dat je in de toekomst niet verrast wordt door een hoge rente bij verhuizing.
  7. Bereken hoe hoog jouw pensioeninkomen straks gaat worden en kijk of het verantwoord is ook dan nog hypotheeklasten te hebben. Misschien de looptijd dan wat inkorten?
  8. Hou rekening met het feit, dat jouw inkomen of dat van jouw partner (deels) kan vervallen. Misschien een deel van de hypotheek dan versneld aflossen? Natuurlijk zijn er nog heel wat meer voorwaarden en omstandigheden waar je rekening mee zou moeten houden. Twijfel je? Vraag dan een van onze adviseurs om je even te helpen.